První republika se opět vrátí na obrazovky

Historický seriál mapující české dějiny a zároveň osudy rodiny Valentových se v rukou tvůrců vrací k životu. Natáčení druhé řady úspěšné rodinné ságy odstartuje v listopadu tohoto roku. Na stoličku režiséra po celých 13 dílů opět usedne Biser A. Arichtev.

V druhé řadě seriálu se diváci přesunou do roku 1928, kdy se Jaroslav Valenta vrátí z vězení plný ideálů získat zpět svou pověst a uznání společnosti. „Dotkneme se i historicky signifikantních okamžiků, ať už to budou oslavy desátého výročí existence republiky, ženská emancipace ve dvacátých letech, rozvoj automobilismu nebo postavení legionářů v poválečné ekonomice a společenském životě. Naší ambicí bude v každém díle přinést vedle samotného příběhu i výrazný vizuální zážitek,“ dodal kreativní producent projektu Jan Maxa.

Na scénu se taktéž vrátí postava Aloise v podání Jana Vlasáka, který se ve 20. letech přestěhoval na venkov. „Jsem moc zvědavý, kam se má postava dostane. Naše republika se tehdy rychle měnila, těch možností je tedy mnoho. Rád si navíc sám ve scénáři hledám mezi řádky a spoluvytvářím charakter své postavy. Doufám tedy, že pro mě pan scenárista připraví pár pěkných dramatických situací. To bych si přál,“ prozradil Jan Vlasák.

Tým tvůrců však prozradil, že druhá série se bude odehrávat hlavně okolo postavy Jaroslava, kterého chtějí ukázat divákům v trochu jiném světle, než doposud. „Jaroslav je vždy připraven udělat vše pro rodinu a její úspěch. Někdy se kvůli tomu pohybuje na hraně zákona nebo etiky, ale je to zároveň správný chlap se selským rozumem, který díky tomu, jaký je, posouvá rodinu a firmu dopředu,“ říká Filip Bobiňski, autor projektu a producent.

Pokračování První republiky divákům nabídne napjaté momenty ze života Valentových, hlavně bratrů Jaroslava a Vladimíra, kteří svedou spor o rodinný podnik. Mimo jiné seriál uvede i mnoho nových postav, například dcery Jaroslava Valenty – Elišku a Irenu – nebo hospodyni Marii Píchovou, která se sblíží právě s Jaroslavem. V hlavních rolích se kromě Jana Vlasáka objeví také Markéta Plánková, Ján Koleník, Veronika Arichteva, Jiří Vyorálek a další.

Pilotní řada dobového seriálu si těšila u publika oblibě. Česká televize, která seriál odvysílala v první polovině roku 2014, zaznamenala, že historickou ságu v průměru sledovalo 1,3 milionu diváků starších 15 let. Rating se tak vyšplhal na 15 % a 34 % podíl na sledovanosti publika staršího 15 let.

Přidat komentář